Van Zuid-Amerika tot Azië en van Rusland tot Afrika de designers lieten zich voor de modetrends van zomer 2012 werkelijk door alle windstreken inspireren. Het resultaat? Heuse wereldvrouwen op de catwalk.

Wereldvrouwen maakten tijdens de modeweken een wereldreis over het plankier. Zo gooide vooral Burberry hoge ogen met deze modetrend voor zomer 2012. Maar ook Proenza Schouler, Balenciaga, Missoni, Haider Ackermann en Marni hulden hun modellen in een etnisch jasje.

Hoe draag je het?

De garderobe van een wereldvrouw oogt als het resultaat van een lange wereldreis. Deze wereldburger hult zich in prints uit het verre die ze heeft verzameld tijdens haar reizen en heeft een voorliefde voor kralen, veren en raffia.

Ook als jij geen ontdekkingsreiziger bent kun je deze modetrend makkelijk nabootsen. Denk in woorden als exotische dierenprints, frivole jurkjes, aarde kleuren, wikkelrokken, rijke etnische dessins en kaki jasjes. Je creëert deze look door een mix van luxe stoffen, prints en andere etnische details. Combineer er gerust oplos, want werkelijk alles kan. Maar let wel op, de wereldvrouw is zeker geen hippie!

Accessoires

De wereldvrouw modetrend van zomer 2012 maak je compleet met de juiste accessoires. Grove kettingen en armbanden van hout, kralen, steen en veren doen het goed. Verder mogen een luxe schoudertas of rugzak ook niet ontbreken en aan je voeten draag je hoge hakken met kralen of sandalen met een etnisch tintje.

Foto’s via Style

Add Your Comment