Het is eindelijk officieel lente en dat houdt in dat de kledingkast aan een update toe is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste items toevoegt aan je garderobe vind je hier de modetrends voor zomer 2012.

Tijdens de shows in New York, Londen, Milaan en Parijs kwamen de modetrends voor zomer 2012 voorbij. Zo verlangden de designers massaal terug naar de jaren 20 en 50 en was een ander deel gefascineerd door de onderwaterwereld en exotische oorden. Verder zagen we veel pastels, bloemen en waren alle ogen gericht op de taille.

Jaren 50

De jaren 50 komen dit seizoen weer helemaal tot leven. Denk hierbij aan kanten jurk, zwierige rokjes met liefelijke vestjes, maar ook aan broeken met sigarettenpijpen en kokerrokken met daarop beha-achtige tops.

Gezien bij: Louis Vuitton, Dior, Rochas en Fendi

Pastels

Na de edelsteen kleuren van afgelopen winter gaan we deze zomer voor pastels. Sorbettinten als babyroze, mintgroen, lichtblauw en zacht paars zijn vooral verwerkt in liefelijke en romantische creaties, maar ook in items met simpele snit.

Gezien bij: Chanel, Prada, Marni en Chloé

Sport

Dit seizoen is het moment om je sportieve kant te laten zien. Want de Olympische Spelen inspireerden verschillende modehuizen. Het resultaat zijn sport looks in een luxe jasje die het vooral goed doen op staart en niet zozeer in de sportschool.

Gezien bij: Mulberry, Victoria Beckham, Celine en Alexander Wang

Bloemen

Bloemen spelen, net als voorgaande jaren, een belangrijke rol in de modetrends van zomer 2012. Toch is de stijl ditmaal net weer iets anders. De prints zijn robuust en variëren van liefelijke madeliefjes tot kleurrijke Hawaï bloemen.

Gezien bij: Blumarine, DKNY, Dolce & Gabbana en Salvatore Ferragamo

Wereldvrouwen

Zuid-Amerika, Azië, Rusland, Afrika, noem het maar op en de wereldvrouw is er geweest. Deze wereldburger hult zich in exotische dierenprints, frivole jurkjes en kralen, die ze heeft meegenomen uit allerlei windstreken.

Gezien bij: Bottega Veneta, Missoni, Michael Kors en Giambattista Valli

Onderwaterwereld

De zee is de nieuwe muze van veel ontwerpers. Zeemeerminachtige jurken, blauwe kleuren, vissenprints een zeepaard motieven deden de mooie maar ook mysterieuze onderwaterwereld tot leven komen op de catwalk.

Gezien bij: Giorgio Armani, Versace, Chanel en Alexander McQueen

Glans

Net als afgelopen winter mag er ook dit seizoen weer gestraald worden. De belangrijkste kenmerken van de glans modetrend van zomer 2012 zijn kristallen, stenen, metallics en pailletten. Maar het is absoluut niet de bedoeling dat je je van top tot teen hult in glanzende stoffen.

Gezien bij: Mulberry, Roberto Cavalli, Givenchy en Balmain

Jaren 20

Designers kunnen maar geen genoeg krijgen van het verleden. Want naast de jaren 50 zorgden ook de jaren 20 voor de nodige inspiratie. Dit resulteerde in een overvloed aan feestjurken met in de hoofdrol de flapper dress bezet met kraaltjes en pailletten.

Gezien bij: Gucci, Marchesa, Ralph Lauren en Yves Saint Laurent

Prints

Prints vierden absoluut hoogtij op de catwalk. Het schouwspel varieerde van barokprints tot palmbomen en van paisley tot vogels. Bij deze stijl mag je je van onder tot boven in opvallende prints kleden zolang het maar bij elkaar past.

Gezien bij: D&G, Carven, Marc by Marc Jacobs en Jil Sander

Taille

Vergeet het decolleté, deze zomer draait om de taille. Want de cropped tops en de peplums zorgen ervoor dat taille volop in de belangstelling staat. Voor deze silhouetten is een strak middeltje overigens geen overbodige luxe.

Gezien bij: Jason Wu, Prada, Dior en Dolce & Gabbana

Foto’s via Style