Modetrends zomer 2013 Bloemen
Het begint erop te lijken dat we geen enkel zomerseizoen zonder bloemen kunnen. Want ook in de zomer van 2013 maakt deze modetrend wederom zijn opmars.

Tijdens de modeweken veranderde menig catwalk in een bloementuin. De bloemenprint versierde jurken, tops en jassen en verscheen in allerlei soorten en maten Zo kwamen we deze modetrend van zomer 2013 tegen in de collectie van Dolce & Gabbana, Prada, Bottega Veneta en Dior.

Hoe draag je het?

Neonkleurige blaadjes, 3D bloemen, indrukwekkende flora, delicate bloemen en sierlijke rozen, dat is wat de modeklok dit seizoen slaat. De combinaties met bloemenprints zijn ditmaal dan ook eindeloos. Je kunt kiezen voor een enkel gebloemd item, maar natuurlijk ook voor een hele look.

Een goede investering voor deze modetrend van zomer 2013 is een rok versierd met bloemen. Deze kun je combineren met een effen blouse, maar ook met een bijpassend gebloemd item. Helaas werkt een hele drukke print niet bij elke figuur. Als je wat voller bent rondom je heupen, kun je de bloemenbroek beter negeren en de nadruk legen op je bovenlichaam door te kiezen voor een mooie top met bloemen.

Accessoires

Om je gebloemde look af te maken kun je gaan voor een stel vrouwelijke hakken en een tas in een bloementint. Als je een bloemenprint op je kleding te overweldigend vindt, kun je deze modetrend ook terug laten komen in je accessoires. Want tijdens de catwalkshows verschenen er ook genoeg mooie tassen, schoenen, sieraden en zelfs zonnebrillen met bloemen erop.

Foto’s via Style