Modetrends zomer 2013 Het pak
Ben je niet zo weg van jurken? Dan heb ik goed nieuws! Het pak behoort namelijk ook tot de modetrends van zomer 2013.

Tijdens de modeweken keerde het pak terug op de catwalk, maar ditmaal had het meer om het lijf dan alleen de traditionele snit. Veel ontwerpers kwamen dan ook met hun eigen versie van deze modetrend voor zomer 2013. Zo zagen we bij Lanvin de smokingjurk en bij Céline pakken met lange jasjes.

Hoe draag je het?

Het pak van dit seizoen behoudt de klassieke elementen, maar is wel voorzien van een chique update. Denk aan goed gesneden pakken, die niet overdreven mannelijk zijn. Deze minimalistische broeken en jasjes worden door de vloeiende, vrouwelijke lijnen en het brede kleurenpalet minder hard.

Door een stukje huid te showen haal je ook het zakelijke randje van deze modetrend van zomer 2013 af. Als je een shirtloos pak echter te gewaagd vindt, kun je ook kiezen voor een laag uitgesneden decolleté met daaronder een kanten beha of een mooie blouse. Zo reken je zeker weten af met het stoffige imago van het pak.

Accessoires

Deze minimalistische look heeft maar weinig accessoires nodig. Als je wilt kun je het pak accentueren het met een sjaal in een juweelkleurige tint als robijn of amethist. Daarnaast houd je de eenvoud van het pak in stand door het te combineren met pumps en een tas zonder opsmuk.

Foto’s via Style