Modetrends zomer 2013 Japan
Dit seizoen nemen de ontwerpers ons mee naar het Verre Oosten. Want voor één van de modetrends van zomer 2013 lieten de modehuizen zich inspireren door Japan.

Tijdens de grote modeweken ademden veel catwalkshows een Japanse sfeer. Zo zagen we Geisha en Sumuri outfits, glanzende stoffen, bloemenprints en natuurlijk de kimono. Miuccia Prada was één van de ontwerpers die deze modetrend van zomer 2013 in haar collectie verwerkte. Zo koos zij voor kleding in origamivormen, kimono’s en Japans schoeisel.

Hoe draag je het?

De Japanse stijl van dit seizoen draait om luxe stoffen en kimono’s. Focus op een gestructureerd silhouet en kleur. Investeer bijvoorbeeld in een top of wikkelvest met Japanse invloeden. Je kunt dit combineren met een effen rok of broek en als je wilt opvallen met een printbroek, die hetzelfde is als de bovenkant.

Voor de avond kun je zelfs nog een stapje verder gaan met de Japan modetrend van zomer 2013. Ga bijvoorbeeld voor zijden jurk met rijke Aziatische borduursels in de vorm van draken of bloemen. Je kunt ook kiezen voor een wikkeljasje op een pyjama-achtige broek, zodat je een echt boudoir gevoel krijgt.

Accessoires

Omdat deze look van zichzelf al erg opvalt, heb je qua accessoires eigenlijk niets nodig. Als je wilt kun je kiezen voor authentieke elementen, zoals een obi riem. Wat schoenen betreft kun je gaan voor pumps met enkelbandjes of voor Geisha schoenen, met of zonder sokjes.

Foto’s via Style