Modetrends zomer 2013 jaren 60
Zoals bijna elk seizoen zijn de ontwerpers ook ditmaal weer in de ban van een tijdperk. Want één van de modetrends van zomer 2013 is de jaren 60.

Tijdens de modeweken maakte de jaren 60 een comeback op de catwalk. Zo bracht Marc Jacobs voor Louis Vuitton een ode aan deze modetrend voor zomer 2013 door zich te laten inspireren door kunstenaar Daniel Buren. Verder brachten ook Prada, Michael Kors en Moschino een hulde aan het sixties meisje door het gebruik van popart en Andy Warhol elementen.

Hoe draag je het?

Hoewel de jaren 60 alweer een halve eeuw achter ons liggen, wisten de designers deze stijl in een hedendaags jasje te hullen. Deze modetrend kenmerkt zich door een scherp silhouet, in het oog springende kleuren en opvallende prints. Daarnaast komen een paar mooie benen ook goed van pas.

Voor de jaren 60 modetrend van zomer 2013 geldt: houd het kort en simpel! Zo kun je kiezen voor een minirokje met daarop een kort jasje of voor een A-lijn jurkje. Let er wel op, dat als je je benen showt, je middenrif bedekt is en andersom gaat hetzelfde op. Bij deze stijl spelen prints, zoals strepen, blokken en madeliefjes, ook een belangrijke rol. Deze motieven mag je voor een speels effect met elkaar combineren.

Accessoires

Omdat de jaren 60 modetrend qua kleding al uit statement items bestaat, kun je het wat betreft accessoires beter rustig houden. Denk bijvoorbeeld aan een simpele riem, een opvallende bril, een hoed of aan een haarband met een strik. Daarnaast zijn een paar goede hakken essentieel voor deze look. Want hoewel het misschien heel verleidelijk is om een paar ballerina’s aan te trekken, hebben deze rokjes, en zeker die boven de knie vallen, echt een hoge hak nodig.

Foto’s via Style