Modetrends zomer 2013 Metallics
Als het aan de grote modehuizen ligt schitteren we aankomend seizoen van top tot teen. Want metallics behoren tot de modetrends van zomer 2013.

Tijdens de 4 belangrijkste modeweken was het net alsof je je af en toe in Quality Street waande. Op de catwalk verschenen namelijk metallic creaties die wel iets weg hadden van glanzende snoeppapiertjes. De koning van deze modetrend voor zomer 2013 is zonder twijfel Christopher Bailey. Zijn Burberry show zat dan ook vol met blauwe, groene, gele en roze metallic tinten.

Hoe draag je het?

Deze zomer mag je jouw look gerust wat extra glans geven. Denk hierbij aan glimmende folies, holografische lagen, iriserende stoffen en kostbare metalprints. Kortom, deze stijl staat garant voor de nodige glitter, glamour en glans!

De metallic stoffen van dit seizoen hebben een superglanzende, aluminiumfolieachtige structuur. Daarnaast is de snit simpel en voorzien van strakke lijnen. De meest gewaagde manier om deze modetrend van zomer 2013 te dragen, is door je geheel te hullen in metallic. Mocht je dit teveel van het goede vinden, dan kun je ook kiezen voor een metallic rok en deze combineren met nude tinten.

Accessoires

Als je voor een metallic look kiest, mag je van onder tot boven stralen. Je kunt deze stijl dan ook afmaken met iriserende accessoires. Zo zijn een paar glanzende pumps of sleehakken aan je voeten en een doorschijnende tas in je hand goede keuzes.

Foto’s via Style