Modetrends zomer 2013 Ruches
Bereid je maar alvast voor een hoop wervelende jurkjes en topjes. Want ruches zijn één van de modetrends van zomer 2013.

Op de catwalk wemelde het van de grote architectonische en romantische ruches. Zo sierde deze modetrend van zomer 2013 bij Gucci en Givenchy de halzen. Ook Nicolas Ghesquière koos voor zwierige ruches in zijn Balenciaga collectie. Hij verwerkte ze in rokken en greep zo terug naar de Spaanse roots van het modehuis.

Hoe draag je het?

De ruches van dit seizoen zijn groot, sierlijk en modern. Je komt ze tegen op halzen, mouwen, schouders, tailles en zomen. Verder zijn de gebruikte stoffen vooral romantisch en zwierig en bestaat het kleurenpalet voornamelijk uit zachte kleuren, zwart en wit.

Als je voor een outfit met ruches kiest, is het belangrijk dat je het in balans houdt. Draag je een sierlijke top, combineer dit dan met een rustige rok. De makkelijkste manier om deze vrouwelijke modetrend van zomer 2013 toe te passen is door te kiezen voor een mooie jurk met ruches in de nek of met een zwierige rok.

Accessoires

Ruches zijn eigenlijk al accessoires, waardoor deze trend dan ook geen sieraden nodig heeft. Als je ruches rondom je nek of langs je schouder draagt, staat het wel heel elegant als je je haren opsteekt. Qua schoenen kun je kiezen voor pumps of sandalen, in een tint die bij je outfit past, met daarbij een minimalistische tas.

Foto’s via Style