Modetrends zomer 2013 Ruitjes
Naast de streep zijn de designers dit seizoen in de ban van nog een ander patroon. De ruit speelt namelijk ook een belangrijke rol in de modetrends van zomer 2013.

Gewaagde, grafische ruitjes kwamen tijdens de catwalkshows in New York, Londen, Milaan en Parijs in groten getale voorbij. Zo kozen Chanel, Marni en Aquilano Rimondi voor deze modetrend van zomer 2013. Maar de meeste schaakbordachtige creaties vinden we zonder twijfel in de collectie van Louis Vuitton.

Hoe draag je het?

Structuur en eenvoud zijn de 2 kernwoorden van deze stijl. Grafische blokken in allerlei vormen zien we dan ook voorbijkomen op items met een eenvoudige snit, scherpe vormen en gemaakt van veelal glanzende stoffen. Qua kleur is zwart en wit absoluut de favoriet van de ontwerpers, maar een gekleurd ruitje mag natuurlijk ook.

Je kunt de ruitjes modetrend van zomer 2013 van top tot teen dragen. Dit is heel eenvoudig te realiseren door te kiezen voor een geblokte jurk en als je durft voor een broek met bijpassend jasje. Natuurlijk kun je de ruit ook geleidelijke in je outfit verwerken. Dit doe je door een effen rok te combineren met een geruit jasje.

Accessoires

Een geruite look maak je af met een paar mooie pumps en een tas, die passen bij de kleur van je outfit. Als je met ruitjes aan de slag gaat, is het wel verstandig om rustig aan te doen met sieraden. Dit patoon spreekt namelijk van zichzelf al genoeg en daar heb je geen overbodige opsmuk bij nodig.

Foto’s via Style