Modetrends zomer 2013 Strepen
De designers zitten dit seizoen zowel letterlijk als figuurlijk op één lijn. Ze kozen namelijk massaal voor de streep en dit vertaalde zich dan ook in een modetrend voor zomer 2013.

Tijdens de modeweken kwam zo’n beetje elke type streep die je maar kunt bedenken voorbij. Zo zagen we modellen in verticaal, horizontaal en diagonaal gestreepte looks. Marc Jacobs creëerde bijvoorbeeld zijn hele collectie rondom de streep. De ontwerper koos voor jaren 60 geïnspireerde outfits, variërend van een witgestreept T-shirt op een effen broekje tot van top tot teen gestreepte jurken.

Hoe draag je het?

Strepen zijn dit seizoen werkelijk overal op te vinden, variërend van horizontaal, diagonaal, verticaal en grillig en van ultradun tot zo dik als een balk. Maar naast het formaat wordt er bij deze modetrend van zomer 2013 ook gespeeld met kleur. De meest veilige optie is natuurlijk zwart en wit, maar je kunt ook gaan voor rood, roze, blauw of groen.

Hoewel dit allemaal heel mooi klinkt, brengt deze stijl ook een prangende vraag met zich mee. Want doen strepen je nou dikker lijken of toch niet? Zo wordt vaak gezegd dat een lengtestreep slanker doet ogen en horizontale lijnen juist dikker. Hoewel hier een kern van waarheid in zit, gaat dit toch niet helemaal op. Dit heeft namelijk alles te maken met het silhouet van de jurk of top en hoe je de strepen combineert. Een keuze die dan ook bijna altijd veilig is, is een ietwat zwierig, gestreept jurkje.

Accessoires

Omdat een gestreepte outfit van zichzelf al vrij veel opvalt, heeft deze qua accessoires niet veel nodig. Een mooie zonnebril of een paar opvallende oorbellen zijn vaak al genoeg. Mocht je jezelf absoluut niet in gestreepte kleding willen hullen, dan kun je deze modetrend ook terug laten komen in je accessoires. Kies bijvoorbeeld voor monochrome armbanden of voor een gestreepte tas.

Foto’s via Style