Modetrends zomer 2013 Wit
Na 50 tinten grijs draait het aankomend seizoen om 50 tinten wit. Want wit is één van de modetrends van zomer 2013.

De mode wordt aankomende zomer verleidelijk licht. Tijdens de modeweken verschenen er namelijk regelmatig witte looks, gemaakt van kostbare stoffen, op het plankier. Deze smetteloze modetrend van zomer 2013 zagen we bij Chanel, Valentino, Chloé, Moschino, Carolina Herrera, Rochas en vele anderen.

Hoe draag je het?

Het wit van dit seizoen varieert van sportief tot chic en van klinisch tot glamorous. Het is glanzend, verleidelijk, transparant en vooral smetteloos. Het komt voorbij in de vorm van borduurwerk, kant, gedrapeerd en als brokaat.

Bij de wit modetrend van zomer 2013 is het natuurlijk de bedoeling dat je outfit hagelwit is. Daarnaast is het belangrijk dat je durft uit te pakken qua vorm. Kies bijvoorbeeld voor een witte jurk met een architectonische snit. Daarnaast kun je ook werken met laagjes, kant en broderie om zo de witte ziekenhuislook te vermijden.

Accessoires

Bij deze modetrend is het verstandig om sieraden tot een minimum te beperken. De rijke stoffen van je outfit spreken al genoeg en zorgen dan ook voor alle versieringen die je nodig hebt. Qua schoenen kun je kiezen voor sierlijke, witte sandalen, maar je kunt ook gaan voor grafische stappers. Deze geven je ultrawitte, vrouwelijke look net iets meer pit.

Foto’s via Style