Modetrends zomer 2014 bloemenprints
Elke lente zijn ze weer van de partij en ook ditmaal kun je met een gerust hart de bloemetjes buiten zetten. Wat bloemenprints zijn één van de modetrends voor zomer 2014.

Ontwerpers met groenen vingers zorgden ervoor dat een explosie van bloemen losbarstte op de catwalk. Deze modetrend van zomer 2014 varieert van pastelkleurige bloesem tot sportieve bloementuinen. Zo gingen Dolce & Gabbana voor romantisch, Christopher Kane liet zijn oog vallen op grafisch en Dior koos voor weelderig en edgy.

Hoe draag je bloemenprints?

Eerlijk is eerlijk, bloemen in de lente zijn absoluut niet revolutionair. Maar, de prints zijn ditmaal weelderiger, krachtiger en kleurrijker dan ooit. De schilderachtige bloemen, 3-D applicaties en innovatieve borduursels zorgen er dan ook voor dat deze modetrend van zomer 2014 wel vernieuwend is.

Rozen, madeliefjes, orchideeën en lelies sieren rokken, jassen, topjes, jurken en broeken. De prints hebben een romantische en vrouwelijke sfeer of een glamorous en ietwat donkere insteek door bloemen op een zwarte achtergrond. De combinaties met bloemenprints zijn ideeëloos. Met een botanische jurk in een zachte tint zorgt voor een liefelijke look, terwijl als je een bebloemde blouse combineert met een leren rok deze trend een stuk stoerder wordt.

Foto’s via Style

Add Your Comment