Modetrends zomer 2014 etnisch
Designers nemen ons dit seizoen mee op reis rond de wereld. Want etnische invloeden zijn één van de modetrends voor zomer 2014.

Tijdens de 4 grote fashion weken paradeerden tribals over het plankier. Wereldse sferen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië kwamen voorbij. Onder meer Marc Jacobs, Valentino, Roberto Cavalli, Donna Karan en Celine verwerkten deze modetrend voor zomer 2014 in hun collectie.

Hoe draag je etnisch?

Gewaden uit verre streken zijn de inspiratiebron achter deze modetrend. Dat vertaalt zich in wereldprints en invloeden van stammen als Masaï en Pygmeeën gecombineerd met het boeddhisme en safari elementen. Denk aan felle kleuren, veren, folkloristische prints, franjes, kralen en draperieën.

Je maakt van jezelf een global traveler door te kiezen voor losvallende kleding, etnische patronen, zwierige stoffen en rijke versiersels. Pas alleen wel op dat je niet te ver gaat. Het is immers niet de bedoeling dat je outfit een op een overblijfsels van Carnaval lijkt. Je zorgt voor balans door te kiezen voor een werelds rokje met daarboven een wit shirt. Je maakt deze modetrend voor zomer 2014 compleet met grote sieraden en platte sandalen.

Foto’s via Style