Modetrends zomer 2014 metallics
De nabije toekomst ziet er heel stralend uit. Want metallics behoren tot de modetrends voor zomer 2014.

Donatella Versace zei het al: “Meer is absoluut meer dit seizoen.” En daar heeft ze zonder twijfel gelijk in. Want tijdens de modeweken was het een komen en gaan van metallics. Zo koos Lanvin voor super glanzende rokken en eindigde de show van Dior met een parade van zilveren jurken. Daarnaast kozen ook Gucci, Diane von Furstenberg en Saint Laurent voor deze modetrend van zomer 2014.

Hoe draag je metallics?

Hoewel glans meestal iets is wat we in de winterperiode terugkomt, geldt dat niet voor dit seizoen. Kledingstukken zijn namelijk geïnjecteerd met een shot metallic en glitter. De kleuren variëren van goud en zilver tot gifgroen, petrolblauw, bordeauxrood en zelfs pastels.

Deze modetrend voor zomer 2014 kan zowel ’s avonds als overdag gedragen worden. Aan de ene kant zien we veel materialen met een zachte satijnglans en aan de andere kant stoere hoogglans van lamé. Bij deze stijl kun je er vol voor gaan door te kiezen voor een metallic jurk of een beetje glans toevoegen aan je outfit door een fonkelend jasje.

Foto’s via Style