Modetrends zomer 2014
Het is weer bijna zomer en bij een nieuw seizoen horen natuurlijk ook nieuwe trends. Om jouw garderobe piekfijn in orde te maken vind je hieronder de modetrends voor zomer 2014.

Tijdens de fashion weken werden de modetrends voor zomer 2014 onthuld. In New York, Londen, Milaan en Parijs werden we getrakteerd op de meest mooie creaties. Zo kunnen we dit seizoen kiezen uit zoete pastels, doorzichtige stoffen, grafisch zwart-wit en etnische invloeden.

Kunstzinnige prints

Modetrends zomer 2014 kunstzinnige prints
Het lijkt erop dat de designers dit seizoen met zijn allen naar het museum zijn geweest. Want de catwalk werd overspoeld met kunstzinnige prints zoals popart, expressionisme, grafische dessins en penseelstreken. Voor Chanel liet Karl Lagerfeld zijn oog vallen op verfstrepen en Miuccia Prada koos voor portretten.

Pastels

Modetrends zomer 2014 Pastels
Pasteltinten gaan ervoor zorgen dat het een heerlijke, mierzoete zomer wordt. Onder ander Balmain, Miu Miu en Burberry doopten hun collectie in de snoepjeskleuren. Dit zorgde voor rokjes, tops, jasjes en jurken in ijsblauw, mintgroen, botergeel en poederroze.

Versiersels

Modetrends zomer 2014 versiersels
Dolce & Gabbana, Gucci en Tom Ford en nog een heleboel andere ontwerpers gingen met versiersels aan de haal. Kristallen, borduursels, pailletten en hightech applicaties werden uit de modekast gehaald. Het resultaat zijn creaties met een hoog showgirl gehalte waarin je kunt stralen.

Sport

Modetrends zomer 2014 Sport
Dit seizoen is het moment om je van je sportieve kant te laten zien. Want DKNY, Emilio Pucci en Tommy Hilfiger gingen voor de sport look. De stijl werd wel in een luxe jasje gestopt. Denk aan tennismeisjes, neopreen jasjes, rugnummers en leren shorts.

Bloemenprints

Modetrends zomer 2014 bloemen
Op de catwalk van Dior, Michael Kors en Oscar de la Renta kwamen bloemenprints variërend van pastelkleurige bloesem tot sportieve bloementuinen voorbij. Deze modetrend voor zomer 2014 lijkt misschien niet erg revolutionair. Toch maken de 3-D applicaties en innovatieve borduursels het absoluut vernieuwend.

Etnisch

Modetrends zomer 2014 etnisch
Voor hun nieuwe collectie putten heel wat modehuizen inspiratie uit verre streken. Wereldprints, invloeden van stammen, safari elementen, felle kleuren en boeddhisme zorgden voor etnische creaties. Onder andere Donna Karan, Marc Jacobs en Valentino namen ons mee op wereldreis.

Woorden

Modetrends zomer 2014 Woorden
Als het aan Louis Vuitton, Christopher Kane en Alexander Wang ligt schuiven we onze mening deze zomer niet onder stoelen of banken. In plaats daarvan loop je rond met woorden op je lichaam. Naast woorden worden ook logo’s, getallen en letters gebruikt voor modieuze statements.

Roze

Modetrends zomer 2014 Roze
Roze is de kleur van deze zomer. Pastelroze tot neon en blush tot magenta kwam voorbij op het plankier van Victoria Beckham, Giorgio Armani en Burberry. Je kunt kiezen voor één roze item, maar je mag je ook van top tot teen hullen in deze nuance.

Crop tops

Modetrends zomer 2014 Crop tops
Dankzij crop tops staat je middenrif dit seizoen weer volop in de spotlights. Diane von Furstenberg, Calvin klein en Jil Sander gingen allemaal voor de behatop. De topjes lopen uiteen van strapless modellen tot exemplaren met spaghettibandjes en van simpel gesneden tot versierd met kleurrijke prints.

Metallics

Modetrends zomer 2014 metallics
Naast zachte pastels spelen metallics ook een belangrijke rol in de modetrends voor zomer 2014. Het kleurenpalet varieert van zilver en goud tot bordeauxrood, gifgroen en petrolblauw. Naast de stoere hoogglans van lamé zijn er ook veel materialen met een zachte satijnglans.

Doorzichtig

Modetrends zomer 2014 Doorzichtig
Dit seizoen wordt er een sensueel spel gespeeld met doorzichtige stoffen. Deze stijl kwam voorbij tijdens de shows van Saint Laurent, Stella McCartney en Chloe en varieert van conceptueel tot romantisch en grunge. Denk aan liefelijk kant tegenover een mannelijke snit en maagdelijk wit versus ondeugend zwart.

Zwart-wit

Modetrends zomer 2014 zwart wit
Hoewel veel designers deze zomer op een roze wolk zitten, is zwart-wit denken ook absoluut toegestaan. Deze klassieke kleurencombinatie werd verwerkt in de vorm van geometrie, patronen en detaillering. Ralph Lauren, Chanel en Kenzo gingen voor deze monochrome stijl.

Foto’s via Style