Inmiddels is het nieuwe jaar van start gegaan en dan kan alles wat op je afkomt nog wel eens overweldigend zijn. Je hebt net de drukte van de feestdagen achter de rug en dan begint het ‘normale’ leven weer, waarbij je veel verplichtingen hebt. Denk hierbij aan werk, familie en andere sociale contacten. Het is dan ook goed om eens de tijd voor jezelf te nemen. Je kunt dit doen door voor een zonnig retreat te kiezen. Dit is een manier om jezelf even helemaal terug te trekken en tot rust te komen. Bovendien zijn de sobere maanden januari en februari hier een uitgelezen moment voor. Maar wat heb je allemaal nodig als je op retreat gaat en wat zijn de echte musthaves? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen we je er alles over vertellen. 

Goede zwemkleding

Ten eerste is goede zwemkleding natuurlijk erg belangrijk als je naar een zomerse bestemming gaat voor een retreat. Je zult dan ook veel in het water te vinden zijn, waardoor een strapless bikini goed van pas zal komen. In het water voel je je namelijk vrij, wat ervoor kan zorgen dat je dichter bij jezelf komt te staan en even helemaal tot rust zult komen. Dit is dan ook erg goed voor je gemoedstoestand. Als je niet houdt van een strapless bikini kun je natuurlijk ook voor een triangel bikini kiezen. Een zonnige bestemming zorgt er bovendien ook voor dat je sneller naar buiten zult gaan. Dit is natuurlijk ook erg goed voor je mentale toestand. Frisse lucht kan dan ook al veel voor een mens doen. Voornamelijk in januari en februari kan het zonnetje nog wel eens ontbreken in Nederland, waardoor je minder snel naar buiten zult gaan. Enkel binnen zitten zal er dan ook niet voor zorgen dat je dichter bij jezelf zult staan en bijvoorbeeld minder stress zult ervaren. 

Comfortabele kleding

Daarnaast is het ook fijn om met een intensieve dag comfortabele kleding te dragen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luchtige outfit om over je bikini of badpak te dragen. Hierin kun je verschillende variaties maken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk bijpassend jurkje of juist een combinatie van een rok met een mooie top. Daarnaast is het ook belangrijk om fijn schoeisel te dragen, aangezien het nog wel eens kan voorkomen dat je verre afstanden zult lopen op onverharde paden.