Nederland is sinds vandaag 3 tweesterrenrestaurants rijker. Michelin heeft namelijk bekendgemaakt welke restaurants er een ster bij krijgen, hun sterren mogen houden of zelfs een stapje terug moeten doen.

Michelin heeft maandag in de gids voor 2012 onthuld dat Nederlandse restaurants er 7 Michelinsterren bij hebben gekregen. Zo gingen er 3 restaurants van 1 naar 2 sterren en kwam er 1 nieuw sterrenrestaurant bij. Hierdoor hebben Nederlandse restaurants nu in totaal 122 sterren.

Chapeau in Bloemendaal, De Kromme Watergang in Breskens en Librije’s Zusje in Zwolle zagen hun sterren van 1 naar 2 verdubbelen. Daarnaast werd Pure C in Cadzand beloond met zijn allereerste Michelinster.

Driesterrenrestaurants

Ondanks de stijgingen van tweesterrenrestaurants zijn er geen nieuwe restaurants met 3 sterren bijgekomen. De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis zijn nog steeds de enige driesterrenrestaurants van Nederland.

Naast de nieuwe Michelinsterren die werden uitgedeeld moesten 3 restaurants ook hun ster inleveren. Zo zagen De Fuik in Aalst, Chalet Royal in Den Bosch en De Stenen Tafel in Borculo hun sterren verdwijnen. Wat bij de laatste 2 restaurants niet heel vreemd is, aangezien zij de deuren hebben gesloten.

Add Your Comment