Michael Kors presenteerde gisteren op de New York Fashion Week zijn zomer 2012 collectie. De ontwerper koos voor een collectie met Afrikaanse sferen.

De Amerikaanse ontwerper Michael Kors nam ons tijdens zijn show op de New York Fashion Week mee naar Afrika. Kors heeft een aantal safari’s door Afrika gemaakt en dit inspireerde hem om de zomer 2012 Afriluxe collectie te ontwerpen.

Dit vertaalde zich op de catwalk naar 64 safariachtige creaties met heel veel dierenprints. Zo zagen we shorts, kaftans, asymmetrische jurken, playsuits, truien met gaten, wijde broeken en blouses. Het kleurenpalet bestond vooral uit natuurlijke nuances zoals bruin en groen met een vleugje oranje en geel.

Accessoires

Veder droegen de modellen opvallende gladiator sandalen die bijna tot aan hun knieën reikten. Deze werden gecombineerd met grote python of krokodillen tassen, berde riemen, leren heuptasjes en etnische kettingen.

Hoewel ik de collecties van Michael Kors meestal erg waardeer, ben ik van deze zomercollectie niet onder de indruk. Want ondanks dat er een paar mooie stukken tussen zitten, vind ik de creaties toch een beetje Hillbillies op safari stijl hebben.

Add Your Comment