Wie tijdens de fashion weken gaat verhuizen, moet op de blaren zitten. Want wat heb ik veel moois gemist tijdens de New York Fashion Week. Daarom in vogelvlucht een overzicht van mijn favoriete catwalkshows uit de Big Apple.

Diane von Furstenberg

“Rock Goddess” luidde de naam van Diane’s show. De collectie bestond, hoe kan het ook eigenlijk anders, voornamelijk uit jurken. Furstenberg is voor de zomer van 2009 aan de haal gegaan met de sexties. Het resultaat: veel opvallende kleuren zoals oranje en paars, lange plissé jurken, drukke prints, korte tunieken en zijden bloemen.

Victoria Beckham

Tijdens de New York Fashion Week lanceerde Victoria Beckham haar eigen jurkencollectie. De bekende modepers was voorafgaand aan de presentatie zeer kritische over het kunnen van Posh Spice. Hoewel ik de kledingkeuze van miss Beckham altijd al uitmuntend vond, overtrof de collectie zelfs mijn verwachting. De Amerikaanse Vogue noemde de creaties hot en prezen het vakmanschap. De jurken beginnen vanaf $1.500 (€1.050) en lopen op tot $3.600 (€2.500).

Marc Jacobs

Metallic stoffen, heel veel lagen, schreeuwende prints en oneindig veel accessoires, dat zijn de kenmerken van Marc Jacobs zomercollectie. De creaties van Jacobs waren in de trant van Mary Poppins goes to Dubai. Hoewel de collectie af en toe iets te gewaagd was, zitten er een heleboel  kledingstukken tussen die heel mooi afzonderlijk, met niet te veel poespas, gedragen kunnen worden.

Foto’s via Style.com

Add Your Comment