Geraldo da Conceicao wordt de nieuwe ontwerper van Sonia Rykiel. Hij wordt de opvolger van April Crichton die vorig jaar september bij het Franse modehuis begon.

De Canadese Geraldo da Conceicao gaat volgende maand aan de slag als hoofdontwerper bij Sonia Rykiel. De designer werkt op dit moment nog bij Louis Vuitton en onthult volgend jaar februari zijn eerste collectie voor Sonia Rykiel.

Grote veranderingen

De benoeming van Geraldo da Conceicao als hoofdontwerper is het gevolg van veranderingen bij het modehuis. Sonia Rykiel werd in februari voor 80 procent overgenomen door Fung Brands Ltd en bleef voor 20 procent in handen van de familie Rykiel. Het merk wil zich volgens WWD de komende jaren focussen op uitbreiding in Noord Amerika en Azië en is er van overtuigd dat Da Conceicao daarbij kan helpen.

Door alle veranderingen is er ook besloten om de show op de Parijs Fashion Week, die gepland stond voor 28 september, niet door te laten gaan. De collectie voor zomer 2013 wordt dan ook gepresenteerd in een showroom, waarna Sonia Rykiel in februari weer terugkeert op de modeweek.

Add Your Comment