athene-shop
Onlangs bracht ik weer een bezoek aan de Griekse hoofdstad Athene. Toeval en geluk, soms is mijn baan meer dan mooi! En dit keer had ik nog meer de tijd om rond te dwalen in de mooiste winkelwijk.

Deze wijk is vlak om de hoek van het hotel waar ik weer verbleef. Het weer was prachtig, perfect om op mijn hoge hakken in een dun bloesje warenhuis in en winkel uit te wandelen. Het blijft verleidelijk om lange tijd door te brengen in warenhuis Attika. Er zijn zoveel etages met zoveel merken. Zowel internationale designers als Griekse ontwerpers bieden een uitgebreid aanbod. Soms is het in deze wereldstad lastig om uit te leggen wat je bedoelt met al dat gebrekkige Engels. Maar natuurlijk heb ik veel zo niet alles voor het shoppen over!

athene-2

De allermooiste winkel blijft de Prada flagship store in Voukourestiou street. Spannend met al die zwarte trappen in het donker! Met maar liefst zes verdiepingen in een van de mooiste gebouwen van deze oplopende straat. Lekker handig op je naaldhakken maar dat ongenoegen valt in het niets bij al het moois. Want de laatste jaren hebben internationale modemerken Athene gevonden. Louis Vuitton was één van de eerste, gevolgd door Hermès, Salvatore Ferragamo, Tod’s, Burberry, Dior en Balenciaga. Het is dus beslist geen straf om twee keer vlot achter elkaar naar Athene te ‘moeten’.

Add Your Comment