Olivier Theyskens is deze maand een veel besproken man. De grote vraag was natuurlijk voor welk merk de ontwerper aan de slag zou gaan. Deze vraag is nu beantwoord, want Olivier Theyskens is aangesteld als artistiek directeur van Theory.

De Belgische ontwerper Olivier Theyskens stopte onlangs met zijn werk voor het modehuis Nina Ricci, waar hij sinds 2006 werkzaam was. Vervolgens creëerde Olivier een capsulecollectie voor Theory onder de naam Theyskens for Theory. Deze lijn werd zo goed ontvangen dat het Amerikaanse merk besloot om hem een baan aan te bieden als artistiek directeur.

De 33-jarige Olivier Theyskens wordt als artistiek directeur van Theory verantwoordelijk voor de damescollectie en de accessoires van het merk. Verder zal hij zich zo nu en dan bezighouden met de mannenlijn en ook blijft zijn capsulecollectie bestaan.

Op zich is de keuze van Olivier Theyskens voor Theory wel opvallende te noemen. Hij staat namelijk bekend om zijn luxueuze en vrouwelijke creaties en dat terwijl Theory een chic maar ook basic merk is. Er werd dan ook altijd gedacht dat Theyskens volgende merk een groot modehuis zou zijn. Zijn naam werd na zijn vertrek bij Nina Ricci gekoppeld aan klinkende namen als Dior, Oscar de la Renta, Valentino en Lanvin.

Add Your Comment