online-kleding-shops.jpg

Voor het eerst sinds het bestaan van online shops, is er online meer kleding verkocht dan computerhardware en software. Volgens Shop.org was de omzet van jurken, pakken en schoenen in 2006 18.3 miljard dollar. Dit is 1.1 miljard meer dan de omzet van computers, printers en software.

De toenemende populariteit van kledingverkoop op internet gaat in tegen de voorspellingen dat mode erg moeilijk, zo niet onmogelijk via internet verkoopbaar is. Men was bang dat het grootste deel van de kopers niet zonder het voelen en passen van kleding kon. Aangezien maten en pasvormen per merk verschillen. Wij van Modeblog hebben echter altijd de overtuiging gehad dat merktrouwe kopers die weten wat ze willen, juist heel goed online kunnen shoppen. Het gemak en de snelle toegang tot meerdere winkels en collecties is de kracht van online winkelen. Uit onderzoek van Modeblog, in augustus 2006 onder 496 leden, werd duidelijk dat 35% online kocht en dat 21% aangaf online te gaan kopen.

Volgens Scott Silverman, directeur van Shop.org zijn soepele retourvoorwaarden, verbeterde website navigatie en de mogelijkheid om afbeelding van een 500 dollar kostende tas te kunnen in- en uitzoemen en te roteren, de oorzaken dat de online shop ervaring bevorderd is. Daarnaast werkt de toename van breedband internet aansluitingen ook bevorderend op de online kledingverkoop .

Toch zijn consumenten nog steeds terughoudend als het gaat om online kleding kopen in vergelijking met andere producten. In 2006 werd 8% van alle kleding online gekocht, terwijl dit bij computers ging om 41%, boeken 21% en 15% van alle babyproducten. Hierbij moet opgemerkt worden dat de kledingmarkt veel groter is dan de andre bovengenoemde markten.

Het nadeel van online kledingverkopen is dat de kleding tweemaal vaker wordt teruggestuurd (14%), dan andere producten die online verkocht worden.

Een belangrijke oorzaak voor de toename van online verkopen komt voornamelijk door het groeiende aantal online verkopersites.

De totale online verkoop nam in de VS vorige jaar toe met 25%, tot een bedrag van 220 miljard dollar inclusief reizen. Online verkopen waren vorig jaar slechts goed voor 6% van de totale markt, exclusief reizen en vliegtickets.

Het onderzoek is gehouden onder 174 zaken en vertegenwoordigd de Amerikaanse markt.

Is wijn onderdeel van jouw lifestyle?

 

Bron

Add Your Comment