Het gaat niet zo goed met Yves Saint Laurent. Hoewel het met de accessoireverkoop uitstekend gaat, staan de klanten niet te springen om de kledingcollectie. En dit zou weleens kunnen leiden tot het ontslag van Stefano Pilati, de hoofdontwerper van het Franse modehuis.

Stefano Pilati volgde in 2004 Tom Ford op als hoofdontwerper bij Yves Saint Laurent. Wat geen gemakkelijke klus blijkt te zijn, want sinds de laatste Parijs Fashion Week gonst het van de geruchten dat Pilati moet vertrekken bij Yves Saint Laurent wegens tegenvallende verkoopcijfers van de kledingcollectie. PPR, de conglomeraat waarbij het modehuis hoort, zou zelfs al op zoek zijn naar een vervanger voor Pilati.

De geruchten dat Pilati zijn spullen moet pakken, werden deze week versterkt doordat hij schitterde door afwezigheid tijdens het Metropolitan Opera Gala. Dit is grootste evenement van Yves Saint Laurent’s dat jaarlijkse in Amerika wordt georganiseerd.

Maar bij Yves Saint Laurent wordt het mogelijke vertrekt van Pilati in alle toonaarden ontkend. Zo liet de ceo van het modehuis in haar speech tijdens het Metropolitan Opera Gala weten: “Stefano Pilati heeft me gevraagd om te vertellen dat hij het erg jammer vindt dat hij hier niet kan zijn vanavond. Hij groet jullie vanuit Parijs, waar hij werkt aan de nieuwe collectie. Iemand moet er tenslotte werken in dit bedrijf.”

Ook maakte een woordvoerder van het modehuis bekend dat Pilati gewoon aanwezig zal zijn tijdens het Costume Institute Gala, dat op 3 mei in New York wordt gehouden. Ook zal hij in New York de nieuwe Yves Saint Laurent cruise collectie tonen. Kortom volgens verschillende woordvoerders van het modehuis gaat Pilati helemaal niet weg, maar heeft hij het op dit moment gewoon ontzettend druk met de nieuwe collectie.

Add Your Comment