christian-lacroix
Op 29 mei vroeg Christian Lacroix uitstel van betaling aan. Ondanks dat het financieel slecht gaat met het gelijknamige modehuis, gaat de designer toch door met ontwerpen. Nou ja, in ieder geval tot het einde van deze maand.

Lacroix wilt hiermee het talent dat werkzaam is in zijn atelier aanmoedigen. Volgens de designer verdienen zij het om het werk af te maken waaraan ze begonnen zijn. Ook al is de kans groot dat het niet tijdens de komende fashion weken geshowd gaat worden.

In een recent interview vertelde de ontwerper openlijk over de misstappen die zijn gemaakt binnen het merk en over de moeilijke relatie tussen de eigenaren. Ook liet hij weten dat hij na de aanvraag van uitstel van betaling een aanbod heeft gekregen van één van zijn grootste cliënten. De klant wilt hiermee helpen om het modehuis te redden. Lacroix weigerde het aanbod omdat hij de dame in kwestie lever als cliënt heeft dan als aandeelhoudster. Het is dus nog afwachten of  het merk nog een kans krijgt of dat het failliet wordt verklaard.

Add Your Comment