John Galliano presenteerde zijn collectie voor Dior winter 2010/2011, tijdens de Parijs Fashion Week. De show van Dior begon spannend met bliksemflitsen en beelden van een galloperend paard door een storm en een spookachtig kasteel.

De nieuwe collectie van Dior is geïnspireerd op de achttiende-eeuwse stijl van redingote vormen, paardrijbroeken en jassen, afgewisseld met veel chiffon jurken. In het begin van de show droegen de modellen grote bowler hoeden, cape-achtige mantels van bruin leer, lichtgekleurde chiffon jurkjes en laarzen tot over de knieën.

De show van Dior nam een zijweg met de plattelandskleding, van geruite wollen kokerrokken, jassen van mohair, ouderwetse rijbroeken met wijde flappen aan de zijkant en leren jodphurs.  De leren trenchcoats met bondkragen krijgen een soort franje effect door de afwerkingen van meerdere bondlaagjes.

Een persoonlijke favoriet uit de nieuwe Dior collectie, is het oversized, gebreide, crèmekleurige vest met blauwe satijnen linten er doorheen gevlochten.  De doorzichtige chiffon jurken, waren zowel kort als lang, in poederroze en crème met zachte bloemenprints en franjes. En stralen een bepaalde kwetsbaarheid uit, waarbij de fluffig getoupeerde kapsels een sprookjesgevoel benadrukken.

Add Your Comment