Marc Jacobs showde de Louis Vuitton collectie winter 2010/2011, tijdens de laatste dag van de Parijs Fashion Week. Hij nam ons mee naar de tijd van de jonge Brigit Bardot, met wespentailles en cirkelrokken.

Voor de nieuwe wintercollectie van Louis Vuitton werd Marc Jacobs geïnspireerd door de vrouwelijke vormen en hoe God haar geschapen heeft. De modellen hadden een frisse, liefelijke uitstraling met hun haar in hoge, gekrulde paardenstaarten, een naturel make-upje en pumps met platte strikken op de neus.

De volle rokken van tweed of leer creëerden bij elk model een voluptueus silhouete, de tops van de jurken waren strak als korsetten voor die felbegeerde wespentaille. De rokken werden gecombineerd met enkele cardigans en een aantal truien met korte mouwtjes, versierd met lichtgele pailletten of gemaakt van donzig wol. De verschillendende gebreide creaties zijn behandeld met lurex, hebben een subtiel laagje kant of zijde en zijn versierd met schattige bolletjes van bont. Een aantal jasjes hebben geplooide schouders voor extra volume en de prinsesachtige jurken van chiffon, vooral de witzilveren jurk met strik in de zij, leken regelrecht uit een sprookje te komen.

De tassen van de nieuwe Louis Vuitton collectie zijn ook dit keer weer prachtig. De handtassen stralen hoge kwaliteit uit met bruin en zwart bont en in verschillende kleuren krokodillenleer, voorzien van een groot LV logo. De tas die mijn aandacht trok is de handtas met de standaard groen-bruine Louis Vuitton print, waar het net lijkt alsof stukjes leer ervan zijn afgetrokken en er een zwarte print onderuit komt. De schoenen hebben een soort retro uitstraling met de torenhoge blokhakken, versierd met platte strikken en een enkel glittertje.

Add Your Comment