Louis Vuitton Parijs
Reizigers stonden centraal in de modeshow van Louis Vuitton tijdens de Parijs Fashion Week.

Marc Jacobs liet zich voor de Louis Vuitton zomer 2010 collectie inspireren door backpackers, trektochten en reizen. Kortom de ingrediënten voor een jonge en sportieve collectie.

Modellen getooid met enorme afrokapsels showde shorts met bijpassende jasjes, mini-jurken, verwassen jeans, cardigans en houthakkerblouses. Verder zagen we nog tennisjurkjes uitgevoerd als avondjurken en ook hier dook ie weer op, het wielrenbroekje!

Jacobs gebruikte voor deze show veel gedrapeerde stoffen, drukke prints en combineerde verschillende lagen over elkaar. Verder gebruikte hij hier en daar wat denim, zijde en leer. Voor de lengte van de creaties ging hij duidelijk voor boven de knie. Qua kleur gebruik was Jacobs wat minder uitgesproken. Namelijk alle kleuren van de regenboog kwamen voorbij, variërend van roze tot bruin en van groen tot paars.

Louis Vuitton Fashion Week

Ook wat accessoires betreft koos Jacobs voor jong. Denk rugzakken en schooltassen met versieringen, zoals houten staafjes, leren kwastjes en grote knuffelbaren botstraten. Het schoeisel dat over de catwalk wandelde was wel heel opvallend. Zo zagen we onder andere klopmachtige peep toe pumps met wollige haardotjes, leren enkellaarsjes met heel veel haar en demin wollen schapen laarsjes.

Ondanks dat de show een beetje apart was en moeilijk onder één thema valt samen te vatten, zette Marc Jacobs een mooi collectie neer. Misschien dat de collectie qua kleding iets te jong is voor de Louis Vuitton klant, maar na de stoeipoescollectie van deze winter is het een aangename afwisseling.

Add Your Comment