Parijs Fashion Week: Stella McCartney

Designers door admin modeblog


Stella McCartney droeg haar collectie voor winter 2010-2011, tijdens de Parijs Fashion Week, op aan haar familie en in herdenking van haar goede vriend Alexander McQueen.

Stella McCartney showde een mooie, minimalistische collectie. De scherpe lijnen, luxe kasjmier breisels en bijpassende pantalons maken de kleding perfect geschikt voor overdag. Terwijl de subtiele pailletversieringen en kanten avondkleding een beetje glamour aan de collectie toevoegen.

De nieuwe wintercollectie van Stella McCartney begon met warme caramel-zwarte, horizontale strepen op een jasje en een A-lijn tuniekje. Hetzelfde soort tuniekje verscheen ook als een ultra kort jurkjes, met doorzichtig chiffon. De zwart en grijze kasjmier truien en pantalons zijn superstijlvol, net als de oversized parka's in zwart, wit en nude.

Stella McCartney heeft bij de avondkleding gekozen voor wat meer glamour, met doorzichtig organza over tops, jurkjes met pailletten of een kantenborduursel. Het feloranje gebreide jurkje en de jurkjes met diepe v-hals brengen wat kleur in de collectie, net als de fuchsia zijde cocktail jurken en de glimmende pailletten onder een subtiel laagje chiffon.  Stella McCartney heeft zeker een collectie ontworpen naar mijn smaak, subtiel, stijlvol en met een beetje glamour.