Viktor & Rolf presenteerde hun collectie voor winter 2010/2011, tijdens de Parijs Fashion Week, op een zeer spectaculaire manier. Het eerste model was namelijk bedekt met lagen kleding, die één voor één op andere modellen werden herschapen.

De show van Viktor & Rolf opende met het model, Kirsten McMenamy, die bepakt was met vele jassen, die Viktor & Rolf vervolgens zelf op de andere modellen herschikten. Toen het tweede model opkwam in een zwart zwempak, werd ze aangekleed met de enorm zwart-witte jas van het eerste model, doordat knopen en ritsen magisch met elkaar werden verbonden.

De collectie bleef stijlvol terwijl Viktor & Rolf elk kledingstuk, zowel de binnen- als buitenvoering, van zwart of grijs wol, mohair, tweed en zijde omtoverden tot nieuwe creaties. De kleding is gedetailleerd met leren stukken, studs, linten en metallic ritsen, die tevens voor verbindingen diende.

In het tweede deel van de show verschenen de modellen in nieuwe outfits. Deze werden vervolgens weer bij model Kirsten McMenamy aangedaan, die in een huidkleurig badpak verscheen. Een marineblauwe zijden japon werd omgekeerd tot een soort cape terwijl een wijde tulle rok werd omgebouwd tot een gigantische mantel met enorme ruches, doorlopend tot aan de schouders.

De nieuwe collectie van Viktor & Rolf draait zeker om techniek, kennis van couture, het combineren van materialen en de omkeerbaarheid van praktisch aan de buitenkant en luxe aan de binnenkant. Zo kregen de details van koorden, knopen, tunnels en ritsen een tweede functie, doordat ze jurken tot jassen omtoverden en andersom. Ook veranderden slepen in kragen en mouwen. Viktor & Rolf zijn in mijn ogen een geniaal ontwerpersduo.

Add Your Comment