Pierre Hardy

Manolo Blahnik en Jimmy Choo opgepast, jullie krijgen concurrentie. Want na 20 jaar keihard gewerkt te hebben, lijkt het erop dat Pierre Hardy de nieuwe schoenengod gaat  worden. Celebraties als Nicole Kidman en Audrey Tautou zijn al gezwicht voor zijn kunsten.  Maar ook de schoenenverslaafde Sarah Jessica Parker schijnt helemaal weg te zijn van Hardy’s ontwerpen.

De fransman lanceerde in 1999 zijn eigen schoenenlijn, Pierr Hardy. Zijn schoenen zijn zo’n groot succes dat hij in 2003 een eigen winkel opende.

Maar een groentje in het vak is Hardy zeker niet! Deze man vertoont al 20 jaar lang zijn kunsten. Het begon allemaal toen Hardy in de jaren tachtig de schoenenlijn van Dior nieuw leven inblies. Niet lang daarna kreeg hij zijn eigen pagina in de Vogue Homme. Hierna zette Hardy koers richting Hermés en was hij docent op een hogeschool voor toegepaste kunst. Ook was hij art direction voor het tassenmerk Sequoia en daarnaast was hij vijf jaar lang actief als art director voor een jaarlijks festival voor jonge ontwerpers.

Hardy is een bezige bij. Want ook nu hij zijn eigen schoenenlijn heeft kan hij het niet laten om voor andere merken te werken. Pierre Hardy is namelijk ook nog creative director van de Hermés sieradenlijn en ontwerpt de schoenencollectie van Balenciaga.

Maar hoe ziet nou de echte Pierre Hardy schoen eruit? Zijn schoenen zijn super vrouwelijk. De ontwerper houdt van aparte dingen zoals: kegelvormige hakken, enorme plateauzolen, gouden sleehakken of enorme hoge palen. Daarnaast vallen de schoenen ook op door de grafische grapjes, biesjes en kleurgebruik. Zo was Pierre de eerste ontwerper met neonkleurige schoenen. Naast superhoge hakken bevat de collectie ook platte laarzen en flatjes.

Door het grote succes van zijn schoenenlijn besloot Pierre Hardy dat het tijd werd voor wat nieuws. Deze zomer lanceerde Hardy zijn tassenlijn. Dat zijn tassen ook een groot succes aan het worden zijn, blijkt uit het bericht dat één van zijn tassen de nieuwe it-bag dreigt te worden.

Wie een paar Hardy schoenen wil moet eventjes naar het buitenland. Het schoeisel van Pierre Hardy is nog niet in Nederland te koop. Bij Coccodrillo in Antwerpen kun je terecht voor deze stappers. Maar wie een ruimer aanbod wilt, brengt een bezoekje aan de winkel van Pierre Hardy in de Jardins du Palais Royal in Parijs.