Prada

Het Italiaanse modebedrijf Prada gaat waarschijnlijk naar de beurs. In spanning wacht de beurs van Milaan, Piazza Affari, af op de komst van het bedrijf . Er wordt namelijk al gesuggereerd dat het de beursgang van het jaar wordt. De waarde van het Prada concern, waaronder de labels Miu Miu, Prada en Car Shoe vallen, wordt bij een beursgang geschat op 5 miljard euro.

Prada overwoog twee keer eerder een beursgang, zonder dat het er daadwerkelijk van kwam. Ditmaal heeft het bedrijf de hulp ingeroepen van verschillende partijen waaronder de bank Goldman Sachs. Als de beursgang doorgaat wordt het Prada concern het meest waardevolle luxeartikelenbedrijf.

Naar verluid wordt dertig tot veertig procent van de opbrengsten van de beursgang publiek bezit. Het geld dat hiermee verdiend wordt zal gebruikt worden om onder andere uitbreidingen in China en India te verwezenlijken. Daarnaast wil Prada ook verder uitbreiden in meer welvarende plekken. Momenteel is Prada nog voor 95 procent in handen van Miuccia Prada, ontwerpster en kleindochter van de oprichter Mario Prada, haar partner Patrizio Bertelli en andere familieleden.

Add Your Comment