Prada presenteerde op de tweede dag van de Milaan Fashion Week de zomer 2012 collectie. Het modehuis nam ons tijdens deze show mee terug naar de jaren 50.

Miuccia Prada liet zich voor de Prada collectie van zomer 2012, die zij donderdag op de Milaan Fashion Week toonde, inspireren door de zoetheid van de jaren 50. Toch twijfelde de ontwerpster voorafgaand aan de show of zij het juiste thema had gekozen. “Ik was doodsbang. Ik wilde het taboe van zoetheid gebruiken, wat één van de beste kwaliteiten van de vrouw is. Maar als je ook agressief bent, hoe kan dat dan werken voor een vrouw?” liet Miuccia weten.

Prada presenteerde de zomercollectie op een garageachtige catwalk die voorzien was van olievlekken, verfspatten en schuimauto’s. De show opende met een gebloemde jas gecombineerd met een zwarte bandeautop en een lichtblauwe rok. Hierna volgende liefelijke jurkjes, A-lijn jassen, zwierige plissé rokkenen en leren kokerrokken versierd met een autoprint.


Daarnaast koos Miuccia Prada vooral voor zachte pastelkleuren die zij aanvulde met rood, groen, paars, blauw en roze. Om alle zoetigheid een stoere twist te geven gebruikte de ontwerpster schoenen met vlammen en clutches en handtassen met daarop auto’s.

Hoewel Miuccia zich aan het begin zorgen maakte of zij wel het juiste thema had gekozen voor de Prada collectie zomer 2012 was deze onzekerheid natuurlijk nergens voor nodig. De ontwerpster slaagde met vlag en wimpel om de zoetigheid van de jaren 50 te voorzien van een stoer randje. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de Prada bananen van deze zomer aankomende zomer worden omgeruild voor de Prada auto’s.

Foto’s via Style

Add Your Comment