Miuccia Prada behaalde een tijdje geleden al het nieuws, omdat zij ronde vrouwen verafschuwt. Nu blijkt zij dit virus ook te hebben overgedragen op Davide Sesia, de CEO van Prada Japan. Hij heeft namelijk een aantal medewerkers ontslagen omdat ze te lelijk voor Prada waren.

Davide Sesia van Prada Japan ontslaat werknemers omdat hij ze te lelijk, oud, dik of gewoon niet bij het Prada plaatje vindt passen. Vorig jaar mei bezocht hij ongeveer 40 Prada winkels, waarna hij aan 15 medewerkers vertelde dat zij hun spullen konden pakken.

Ook Rina Bovrisse, de senior retail manager van Prada Japan met meer dan 18 jaar ervaring in de mode-industrie, werd op het matje geroepen. Sesia deelde haar mee dat ze moest afvallen en haar kapsel moest aanpassen. Daarnaast zou hij ook gezegd hebben dat hij zich schaamde voor haar lelijkheid en dat hij niet wilde dat de Italiaanse bezoekers haar zouden zien.

Hoewel Bovrisse in eerste instantie haar baan bij Prada mocht houden, was dit niet voor lang. In november werd haar namelijk medegedeeld dat ze alsnog ontslagen was. Als reactie hierop startte ze een rechtszaak. Bovrisse klaagt Prada aan wegens discriminatie en pesterijen. Zo liet zij weten: “Het is mijn verantwoordelijkheid om hardwerkende vrouwen te beschermen en ervoor te zorgen dat hun werkomgeving veilig is.”

Vanuit Prada is er nog geen reactie gegeven op de kwestie. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de rechter uitspraak over de zaak doet.

Add Your Comment