Prada Japan ontslaat volgens Rina Bovrisse mensen omdat zij te oud, lelijk of te dik zijn. De ex-werkneemster kon samen met 15 andere medewerkers haar spullen pakken omdat ze volgens eigen zeggen niet aan de Prada schoonheidseisen voldeed.

Rina Bovrisse, een ex-werkneemster van Prada Japan, gaf onlangs aan dat het Italiaanse modehuis mensen ontslaat omdat ze te lelijk zijn of gewoon niet bij het Prada plaatje passen. Nadat Bovrisse van Davide Sesia, de CEO van Prada Japan, te horen kreeg dat ze moest afvallen en dat hij zich schaamde voor haar lelijkheid kreeg ze ook enkele maanden later te horen dat ze ontslagen was.

Volgens Bovrisse heeft Prada Japan ongeveer 16 mensen de laan uitgestuurd omdat zij niet passen bij de Prada uitstraling. Voor haar was dit genoeg om het modehuis aan te klagen voor discriminatie en pesterijen.

Tot voorkort had Prada nog niet gereageerd op de rechtszaak die Bovrisse tegen het modehuis gestart was. Maar gisteren kwam het merk dan met een officiële verklaring: “Na de velen berichten in de pers over het beëindigde dienstverband van mevrouw Bovrisse door Prada Japan willen we nogmaals benadrukken dat de beschuldigingen van mevrouw Bovrisse met betrekking tot vermeend wangedrag van de onderneming ongegrond zijn. Ook wil Prada duidelijk maken dat het Japanse Hof alle beschuldigingen van andere medewerkers heeft afgewezen en dat de beëindiging van het dienstverband van mevrouw Bovrisse volstrekt legitiem was,” luidt de statement van het modehuis.

Wanneer de rechtbank een uitspraak zal doen over de zaak is nog onduidelijk. Wat ik me alleen afvraag is als Prada echt zo’n beleid voert, wat me overigens niet zal verbazen, is hoeveel dagen Miuccia Prada dan nog heeft bij het modehuis. Want zeg nou zelf, Miuccia is nou ook niet bepaald moeders mooiste!

Add Your Comment