Prada schoenen winter 2012

Schoenen door admin modeblog


Net als vorig jaar zijn de Prada schoenen voor winter 2012 erg vrouwelijk. We zien enkelbandjes en puntige neuzen, maar vooral de slangenprint die een enorme trend is deze winter.

Tijdens de show van Prada voor winter 2012 konden we er niet omheen: de slangenprint. De opvallende laarzen kenmerken 1 van de grootste trends voor deze winter. Verder zien we vrouwelijke enkelbandjes met een knoop, puntige neuzen en ook two tone is weer helemaal terug.

Slangenprint


De schoenen die het meest in het oog springen in de Prada collectie voor de winter zijn de laarzen met slangenprint. De laarzen vallen op doordat ze gecombineerd worden met kleuren als geel, groen en zwart. De ietwat puntige neuzen en de gesp op de wreef en de enkel maken de laarzen naast stoer ook vrouwelijk.

De print komt ook wat subtieler terug op andere hoge laarzen, waarbij pythonleer wordt gecombineerd met suède. De drie contrasterende kleuren zorgen ervoor dat de laars duidelijk verdeeld wordt in 3 vlakken, waardoor de afzonderlijke materialen duidelijk in het oog springen. Ook de edelsteenkleur smaragdgroen komt terug in deze laarzen.

Knoop


Deze schoenen vallen niet alleen op door de brede bandjes die over de wreef en de enkel lopen, maar ook door de grote knopen. Voor wie de open pumps niets vind voor deze winter, zit er bij de Prada schoenen voor winter 2012 ook een laars in huidskleur, met een pump aan de onderkant.

Two tone


De two tone schoenen van Prada zijn gecombineerd met de slangenhuid, maar ook met de opvallende knopen. We zien de kleurencombinatie zowel met een open teen als met een puntige neus, maar hij blijft subtiel. De aandacht blijft gaan naar andere dingen, zoals de structuur van slangenhuid of het knoopdetail.