Prints modetrend zomer 2008

Prints zijn een belangrijke modetrend van zomer 2008. Zo zien we dit seizoen veel etnische dessins en bloemen prints. Maar tijdens de catwalk shows van de grote modehuizen kwamen nog veel meer andere patronen voorbij.

Deze zomer kun je je helemaal uitleven met allerlei verschillende prints. De meeste grafische designs zijn opvallend, kleurrijk en druk. Wat dacht je van stipje hier, een sterretje daar of een van pantertje hier en blokje daar. Combineer meerdere prints met elkaar, zoals sommige designers deden, of ga voor een outfit met één patroon. Natuurlijk hoeft je bij deze modetrend niet geheel geprint door het leven te gaan. Zo kun je ook kiezen voor een rok met een opvallend design en een rustige top of voor een blouse met een drukke print en een effen broek.

prints-modetrend-zomer-2008-b.jpg

Hoewel het soms een bonte verzameling aan printmixen was op de catwalk. Kwamen sommige patronen toch vaker terug dan andere. Erg populair was bijvoorbeeld het vingerverfdessin wat Chloé, Dolce & Gabbana en Marni lieten zien. Een andere zeer opvallende en drukke print die bijna hypnotiserend werkte zagen we bij McQueen en Emilio Pucci. Ook de grote vlakverdelingen van Etro waren zeer kleurrijk.

Wat rustigere prints, maar daarom niet minder modieus, waren de sterretjes, vierkantjes en stippen. Chanel en Yves Saint Laurent verwerkte sterren in hun creaties, Prada en Armani gingen voor de blokjesprint en Sonia Rykiel en Givenchy kozen voor stippen.

Foto’s via Style

Add Your Comment