Deze week werd bekend dat Raf Simons die nieuwe ontwerper van Dior is. Inmiddels heeft hij ook al verklapt wat hij met zijn eerste Dior collectie van plan is.

Toen bekend werd dat Raf Simons die nieuw Dior ontwerper werd, brandde er direct nog maar 1 vraag: hoe komt zijn eerste collectie eruit te zien? Omdat Simons bekend staat om zijn minimalisme is modeland namelijk een beetje bang dat hij de vrouwelijkheid van Dior uit het oog verliest. Maar om iedereen een beetje gerust te stellen doet hij alvast een boekje open over zijn Dior collectie, die aankomende juli onthuld wordt in Parijs.

Minimalisme vs vrouwelijkheid

Zo vertelde Raf Simons tijdens een interview met WWD: “Ik denk niet dat het verkeerd is om mij minimalistisch te noemen. Het is wel verkeerd om mij alleen minimalistisch te noemen. Ik ben ook een romantisch persoon.”

Verder liet hij weten dat puurheid de rode draad was bij Jil Sander, maar dat hij zich bij Dior vooral laat leiden door vrouwelijkheid. “Als ik getrouwd ben met een huis, dan omarm ik haar oorspronkelijke bedoeling, erfgoed en betekenis volledig. Ik zou niet naar Dior zijn gegaan als ik alleen minimalisme in gedachten had. Ik ben me er erg bewust van waar het hier om draait,” aldus Raf Simons.

Add Your Comment