Groot nieuws, want de kogel is eindelijk door de modekerk! Raf Simons wordt de nieuwe ontwerper van Dior.

Ruim een jaar nadat John Galliano ontslagen werd bij Dior vanwege zijn antisemitische uitlatingen is zijn opvolger dan eindelijk bekend. Een jaar lang passeerden verschillende namen, waaronder Marc Jacobs, Sarah Burton en Haider Ackermann, de revue. Maar uiteindelijk heeft Bernard Arnault, voorzitter van LVMH, toch zijn oog laten vallen op Raf Simons als de nieuwe ontwerper van Dior.

Dior sprookje

Hoewel Raf Simons afgelopen februari afscheid nam van Jil Sander, is het toch een opvallende keuze dat juist hij bij Dior aan de slag mag. De ontwerper is namelijk een gereserveerd persoon en een stuk minder theatraal dan zijn voorganger John Galliano. Maar aankomende juli zullen we zien of hij het Dior sprookje kan waarmaken, want dan onthult hij zijn eerste couture collectie voor het modehuis.

Ondanks dat Dior de komst van Raf Simons nog niet officieel bekend heeft gemaakt, liet de ontwerper zelf al wel weten erg blij te zijn met zijn nieuwe baan. “Ik voel me fantastisch! Het is een van de grootste uitdagingen ooit en een droom om bij een label als Dior te gaan werken. Dior staat voor absolute elegantie, vrouwelijkheid en pure luxe,” vertelde hij aan de New York Times.

Add Your Comment