Raf Simons stopt bij Jil Sander! Na 7 jaar trouwe dienst houdt de ontwerper het voor gezien bij het Duitse modehuis.

Jil Sander heeft bekend gemaakt dat Raf Simons vertrekt als hoofdontwerper. De Jil Sander collectie voor winter 2012 is dan ook de laatste collectie van de hand van de Belgische ontwerper. In een persverklaring liet het modehuis weten dat ze hem bedanken voor zij trouwe dienst van de afgelopen jaren en hem het beste voor de toekomst wensen. Maar of dat betekent dat Raf Simons nu inderdaad de overstap naar Dior maakt, is helaas nog niet duidelijk.

Jil Sander terug bij Jil Sander?

Daarnaast gaat ook het verhaal dat Jil Sander zelf graag terug zou willen keren bij haar eigen label. De Duitse ontwerpster verliet in 2000 voor de eerste keer haar eigen merk. Zij had toen ruzie met Patrizio Bertelli, directeur van Prada, nadat Prada een belang van 75 procent in Jil Sander had gekocht. In 2003 kwam ze terug, maar na 2 collecties vertrok ze weer vanwege Patrizio Bertelli. Maar sinds 2006 heeft Prada de aandelen in Jil Sander verkocht, waardoor de weg nu weer vrij lijkt.

Kortom we blijven eigenlijk met 2 vragen zitten! Gaat Raf Simons naar Dior en keert Jil Sander terug bij haar eigen label?

Add Your Comment