Palazzo Versace

Toen Donatella Versace toe was aan een nieuwe uitdaging, besloot zij dat er aan het Versace imperium nog een hotel ontbrak. Het resultaat was verbluffend. Afgelopen december opende het hotel aan de Australische goudkust met de naam Palazzo Versace. Het tweede hotel van Versace opent in 2008 in Dubai.

En als er één schaap over de dam is volgen er meerdere. Zo staat concurrent Bulgari op het punt om samen met Marriott Hotels de komende vijf jaar over de hele wereld high fashion hotels te openen. Maar naast deze twee labels denkt er nog een derde partij na over een eigen hotelketen, zo meldt de Vogue. Niemand minder dan Ralph Lauren denkt erover zijn imperium uit te bouwen met een keten van hotels. Daarmee past hij een rijtje van modegiganten die hun klanten een luxueus onderkomen willen bieden.

Het imperium van Ralph Lauren bestaat nu al uit een modelijn, een winkelketen over de hele wereld, geurtjes en andere verzorgende producten. En nu denkt ook Ralph erover na om een eigen hotelketen te beginnen. Het zou mij benieuwen wie de volgende is? Als ik een voorstel mag doen, doe mij dan maar Dior of Louis Vuitton.