Rijk kerkelijk modetrend winter 2013 2014
Heel wat ontwerpers rekenen dit seizoen af met het stoffige imago van de kerk en hullen het in een modieus jasje. Deze rijke en kerkelijke stijl is dan ook één van de modetrends voor winter 2013-2014.

Op de catwalks van de grote modeweken vierde de kerk hoogtij. Dolce & Gabbana waren zonder twijfel de meesters van deze modetrend voor winter 2013-2014. Het duo liet zich inspireren door de Siciliaanse kathedraal Monreale. Dit vertaalde zich in rijkelijk versierde ontwerpen met invloeden vanuit de kerk. Naast Dolce & Gabbana kozen ook Valentino, Alexander McQueen en Just Cavalli voor een stukje religie.

Hoe draag je de rijke en kerkelijke stijl?

De gewaden van de kardinalen, monniken, nonnen, priesters en de rijkelijke versiering uit de kerk zijn de inspiratie achter deze modetrend. Denk aan veel goud, luxueuze stoffen, zwart kant, rijke borduursels, religieuze afbeeldingen en grote kruizen. De stijl is wat donker, maar tegelijkertijd ook sereen gecombineerd met een vleugje verleidelijkheid.

De rijke en kerkelijke modetrend voor winter 2013-2014 creëer je door te kiezen voor een jurk met een religieuze print. Als je dit te overdadig vindt kun je ook gaan voor een jurkje van kant of voor een simpel model en het combineren met een rijk versierd jasje. Het geheel maak je natuurlijk af met opvallende sieraden en schoenen.

Foto’s via Style