De winter staat voor feestjes, diners en verschillende borrels na het werk. Essentieel bij elke gelegenheid is het schoenenpaar uit te kiezen waarbij je voeten ook echt eens in het oog springen. Daarom schotel ik je graag enkele ideeën voor.

Dit najaar zijn er enkele trends: leder laqué of andere glanzende maar vooral chique stofjes, plat of ultra hoog schoeisel en qua vorm laarzen of pumps.

Het beste ga je voor twee soorten schoeisel. Pumps zijn een absolute must. Je draagt ze onder een lange geklede broek, een donkere legging of een oogverblindende kokerrok. Ga voor tijdloze pumps met op de tip een mooi detail. Wil je volledig met de trend meegaan, kies dan voor je pumps een model in zwart leder laqué.

Jimmy Choo heeft enkele pareltjes op de markt gebracht. De Trey, Elazer en niet te vergeten de Trellis met open teen en fantastische print zijn absolute aanraders voor je garderobe. Ook bij Emporio Armani is de keuze groot, maar hier komen de prints duidelijker naar voren. De Cat Peep Toe is gewaagd en bestaat in meerdere kleuren. Wil je het iets neutraler, dan is de Mary Janes met rits ideaal.

Een tweede must is het enkellaarsje. Ga hier zeker voor een paar met hoge hak, al hoeft deze niet speciaal smal en puntig zijn. Een robuuste hak kan perfect maar een hoogte van 4 centimeter is wel een must, als je elegant uit de hoek wilt komen. Enkellaarsjes staan perfect onder een rok of skinny broek. Ga voor enkellaarsjes met pit en kies voor dat paar met speciale ritssluiting, frivole gespjes of ultra high heels.

Bij Nero Giardini hebben ze deze trend duidelijk opgepikt. De enkellaarsjes zijn volledig gerestyled waardoor ze nog eleganter uit de hoek komen dan vorige winter. Ook hier primeert het laqué.