Na de modetrends en jassentrends is het nu tijd voor de schoenentrends van winter 2012-2013. Want zeg nou zelf, een outfit is toch niet compleet zonder het perfecte paar schoenen?

Naast prachtige jurken, broekpakken, jasjes en rokken waren er tijdens de modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs ook een heleboel fabelachtige schoenen op de catwalk te bewonderen. Zo zagen we mannelijke exemplaren, hoge vrouwelijke laarzen en een metallic kleurenpalet. Om je te helpen welk schoeisel niet in jouw garderobe mag ontbreken, vind je hier de schoenentrends van winter 2012-2013.

Geometrie


Dit seizoen mag je je voeten hullen in kunstzinnige werkjes die niet zouden misstaan in een museum. Op de catwalk zagen we geometrische laarsjes en pumps met blokhakken of puntige hakken voorbij komen. Zo koos Fendi voor laarsjes met een mooi kleurenspel en ook Saint Laurent en Balenciaga lieten zich door deze stijl inspireren.

Mannelijk


Het mannenpak viert deze winter hoogtij en daar hoort natuurlijk een paar passende schoenen bij. Dit lieten de meeste ontwerpers zich dan ook geen tweede keer zeggen. Want Marc Jacobs, Miu Miu, Kenzo en Marni gingen voor mannelijk schoeisel met een vrouwelijke touch in de vorm van loafers en Oxford schoenen.

Hoge laarzen


Zoals bijna elke winter horen ook ditmaal de hoge laarzen bij de schoenentrends van winter 2012-2013. De laarzen zijn net onder de knie of net iets er boven en hebben meestal een jaren 70 look, puntige neuzen en hoge hakken. Hoewel de kleuren veelal simpel zijn hulden Dolce & Gabbana de voeten van de modellen in een gebloemde variant en Gucci in geveterde exemplaren.

Bont


Bont komt dit seizoen niet alleen terug in jassen, maar ook in schoenen. Deze stijl varieert van weelderige pluizige laarsjes tot kort geschoren pumps en schoenen met een klein bontdetail. Dit warme schoeisel kwam voorbij op het plankier van Alexander McQueen, Givenchy, Dries Van Noten en Carven.

Enkellaarsjes


Heel wat ontwerpers zijn deze winter in de ban van het enkellaarsje. Deze ferme laars heeft een kloeke punt en een stiletto hak, sleehak of een stevige hak. Omdat bijna elk modehuis zijn eigen draai gaf aan dit laarsje zijn er heel veel varianten. Zo versierde Roberto Cavalli deze stappers met dierenprints en glitters, kozen Stella McCartney en Balmain voor bewerkt leer en voegde Fendi de veter toe.

Metallic


De laatste schoenentrend van winter 2012-2013 is metallic. Deze glanzende stijl kwam niet zozeer voor op een type schoen, maar liet van alles zoals hoge laarzen, enkellaarsjes en zelfs mannelijke stappers stralen. Marc Jacobs voorzag bijvoorbeeld zijn mannelijke schoenen van een vrouwelijke roze kleur en Jil Sander speelde met verschillende metallic tinten.

Foto’s via Style