Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Daarom vind je hieronder de 7 schoenentrends voor zomer 2012.

Eigenlijk kun je nooit genoeg schoenen hebben. Schoenen maken immers de vrouw, want de juiste exemplaren geven een mooi jurkje of broek meestal nog iets extra’s. Kortom, jouw zomergarderobe is dan ook niet compleet zonder een paar geweldige stappers en om je daarbij een handje te helpen staan hier de schoenentrends voor zomer 2012.

Transparant


De voeten mogen dit seizoen geshowd worden. Designers kozen voor transparante schoenen met lichtbruine, zilveren of witte accenten. Zo ging Phillip Lim voor doorzichtige pumps en toonde Marc Jacobs transparante enkellaarsjes.

Wedges


Wedges zijn ditmaal hoog, hoger, hoogst. De sleehakken zijn gemaakt van kurk of stro, maar worden ook regelmatig voorzien van een speels printje. Het hooggehakt schoeisel kwam voorbij op de catwalk van Versace, D&G en Mulberry.

Werelds


Ontwerpers lieten zich massaal inspireren door allerlei windstreken en dit is ook duidelijk terug te zien in de schoenentrends van zomer 2012. Burberry ging bijvoorbeeld aan de slag met kralen, Michael Kors koos voor gladiator sandalen en Bottega Veneta voor dierenprints.

Pastels


Bij pastel jurkjes en jasjes horen natuurlijk ook zoette schoenen. Daarom stuurden de modehuizen allerlei liefelijk gekleurde pastel muiltjes de catwalk op. Louis Vuitton hulden de voeten van de modellen in puntschoenen, Chanel koos voor plat schoeisel in snoeptinten en Alexander McQueen voor bloemen.

Hoge hakken


Naast torenhoge wedges spelen hoge hakken ook een belangrijke rol in de schoenentrends. Zo zagen we blokhakken afgewisseld worden met dunne stiletto’s. De opvallendste hoge hakken, versierd met vlammen en auto onderdelen, schreden op de catwalk van Prada, maar ook de pumps van Chloé en Gucci waren niet verkeerd.

Multicolor


Ontwerpers zijn nog altijd dol op color blocking! Want Marc Jacobs, Céline, Miu Miu en Jimmy Choo stuurden heel wat multicolor schoeisel de catwalk op. Denk bijvoorbeeld aan pumps met hakken in felle tinten, maar ook aan gekleurde gympen.

Plat


Hoge hakken zijn geweldig, maar niet altijd even handig. Gelukkig behoren platte stappers ook tot de schoenentrends van zomer 2012. Want Ance, Diane von Furstenberg en Valentino kozen voor brogues, platte sandalen, loafers en gympen.

Foto’s via Style