sportchique

Sportief gekleed gaan is niet langer alleen maar weggelegd, voor een rondje joggen of een spelletje tennis. Sport is namelijk helemaal hot, in het modebeeld deze zomer. Veel ontwerpers lieten zich inspireren door sport. Liet de ene designer zich beïnvloeden door een luxe ghetto rappers, terwijl de ander weer ideeën putte uit American footballers en cheerleaders.

De sport look van dit voorjaar is vrouwelijk. Vermijd absoluut een totale sportoutfit, alles draait bij deze trend om proporties. Combineer bijvoorbeeld een satijnen baseballjack met een kuitbroek of een jeans of ga voor een sportief jurkje met platte schoentjes. Let er ook op dat je maar op één plek volume creëert, of op de schouders en anders op de heupen. Nooit op beide plaatsen!

Om de uitstraling vrouwelijk te houden maakte de designers gebruik van stoffen als satijn, katoen en chiffon. Aparte knalkleuren horen helemaal bij deze trend, denk aan fel geel, oranje en fluorescerend roze. Eén gouden tip voor deze trend is: hou het chique deze zomer.

Gwen Stefani en Madonna hadden deze trend natuurlijk al veel eerder ontdekt. Mochten deze twee sterren je niet genoeg ideeën geven, hoe je de spoort look deze zomer moet dragen? Dan kun je altijd kijken naar de collecties van Jean Paul Gaultier, Marni, Chanel, Just Cavalli en Dries van Noten.

Add Your Comment