sun-watching.jpg

Ik weet niet hoe het met jou en zonnebrillen zit, maar ik heb al jaren een haat liefde verhouding met ze. Denk ik eindelijk het model te hebben gevonden word ik er onlangs door een vriendin subtiel doch dringend opgewezen dat mijn zonnebril (een Persolletje)  toch echt passé is; de trend is groot! Een beetje beledigd, maar overtuigd van haar goede bedoeling heb ik ‘m daarna dan ook niet meer gedragen.

Nu ben ik dus op zoek naar een nieuwe designer, want als de zon straks weer volop gaat schijnen, wil ik er natuurlijk wel goed op staan. Kennelijk heb ik een wat lastige ‘pasvorm’ (een klein hoofd) wat betekent dat ik met te grote brillen de bromvlieg of miss Towers look aangemeten krijg… niet echt stylish verantwoord. De supersize formaten gaan dus aan mijn neus voorbij, maar dat betekent niet dat ik ze niet toch even stiekem pas. Ze zijn uiteindelijk wel geweldig om te zien! Gelukkig zijn er deze zomer genoeg verschillende modellen te krijgen (ook de retro bril komt terug!), dus ik maak nog een goeie kans.

De trends die ik voornamelijk tegen kom voor deze zomer zijn: groot, zwart en bewerkt. De zonnebrillen van Gucci en Chanel  bieden een geweldige gevarieerde collectie in brede en vooral supersize monturen met bewerkte zijkanten als bloemetjes, steentjes en structuur. Natuurlijk ontbreken de 2 stijlvolle C-tjes en G-tjes niet.

Ook in 2007 een grote trend, de Piloten bril ‘ode aan Tom Cruise’ en sinds de film Aviator, ook wel de Aviator bril genoemd. Voor dit model moet je echt even kijken  in de collecties van Tom Ford en Versace.

Helemaal hot zijn de zonnebrillen met één groot doorlopend glas in plaats van twee glazen, de “Shields”. Voor de sportievelingen onder ons een musthave. Deze brillen doen vooral denken aan een sportieve wintersport vakantie. Louis Vuitton biedt een scala aan dit model brillen.

Alles komt weer terug,  zo ook de retro zonnebril. Te vinden in een mix van bovenstaande monturen met kleurtjes, steentjes en prints. Ook zijn er kleinere monturen in veelal ronde modellen. Denk aan Dee-lite, Miami Vice, Ray-Ban en jawel ook de Persol achtige brillen zijn weer trendy.

Add Your Comment