Naast de laatste modetrends, nieuwste jassen en schoenen mag een mooie tas natuurlijk ook niet ontbreken in je wintergarderobe. Daarom vind je hier de tassentrends van winter 2012-2013.

Naast een paar perfecte schoenen maakt de juiste tas een outfit helemaal compleet. Gelukkig werd er tijdens de modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs genoeg armjuweeltjes geshowd en was er voor ieder wat wils. De tassentrends van winter 2012-2013 variëren dan ook van grote tassen tot kleine modellen en van bonttasjes tot kleurrijke exemplaren.

Dokterstas


De dokterstas is zonder twijfel de meest belangrijke stijl van dit seizoen. Deze grote shoppers kun je in je hand, om je arm en soms zelfs over je schouder dragen. Op de catwalk van Prada, Burberry, Donna Karan en Giorgio Armani kwam dit model voorbij in veelal ingetogen kleuren en gemaakt van leer, tweed en ribstof.

Bont


Bont speelt niet alleen een belangrijke rol in de schoenentrends van deze winter, maar ook in de tassen. Bonttassen zijn er in verschillende soorten en maten, variërend van kort- tot langharig en van groot tot zeer klein. Zo kozen Louis Vuitton en Dior voor grote harige modellen en gingen Elie Saab en Michael Kors voor zachte clutches.

Box


Houd je van rijkelijk versierde tassen? Dan is de het box-tasje met haar versiersels absoluut iets voor jou. Deze tassentrend van winter 2012-2013 stal op vele catwalks de show. Bij Chanel zagen we prachtige kristalachtige tasjes en ook bij Missoni, Prada, Lanvin en bij Diane von Furstenberg was dit sieraad ook van de partij.

Kleur


De winter mag dan vooral donker zijn, als het aan de designers ligt wordt het een kleurrijke periode. Want naast zwarte tassen droegen veel modellen blauwe, paarse, groene, gele en rode tassen aan hun arm. Bij Marc Jacobs en Valentino domineerden rood, terwijl Ralph Lauren zijn oog op groen liet vallen en Louis Vuitton op geel, rood, paars, groen en bruin.

Grote clutch


De clutch is ook dit seizoen weer van de partij. Céline, Burberry, Bottega Veneta, Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Giorgio Armani en Victoria Beckham kozen voor de XL clutch. Deze simpele, chique en grote clutches hebben rechthoekige vormen en zijn gemaakt van boterzacht leer, satijn of fluweel.

Mini schoudertas


Haaks op de enorme dokterstassen staan de mini schoudertassen. Afgelopen zomer maakte deze stijl al haar entree en dit seizoen is dit tasje niet meer weg te denken. Deze tassentrend van winter 2012-2013 onderscheidt zich ditmaal door geometrische vormen en lijnen en natuurlijk door het kleine formaat. De mini schoudertas paradeerde onder meer over de catwalk van Hermès, Chanel, Lanvin en Elie Saab.

Foto’s via Style