De tassentrends voor winter 2012 zijn duidelijk. Bont, kettinkjes, clutches en slangenprints maken de statements dit seizoen. Een tas maakt altijd je outfit af en dat geldt zeker voor deze winter.

Met duidelijke modetrends als dominatrix, jaren 60 en minimalistisch is het nog belangrijker om je tas goed af te stemmen op je outfit. Gelukkig is er genoeg te kiezen op het gebied van tassentrends voor winter 2012. De tassen zorgen voor een subtiele aanvulling op je outfit door een smal kettinkje, of trekken juist alle aandacht naar zich toe door gekleurde slangenhuid en leren sterren.

Bont


We zagen bont al in verschillende kleuren bij de modetrends jaren 60 en jaren 70. Zowel de grote als de kleine tassen zijn voorzien van een bontjasje, waardoor vooral de kleinere exemplaren er heel erg aaibaar uitzien. Vind je zo’n knuffeltas teveel van het goede? Kies dan voor een tassenhanger met bont. We zagen deze tassen onder andere bij Calvin Klein Collection, Miu Miu en Emporio Armani.

Aan de hand


1 ding is zeker deze winter, de meeste tassen draag je in je hand. De clutch is het helemaal dit seizoen! We zien kleine tasjes in felle kleuren en grote enveloppen met strakke lijnen en vormen. We zagen de clutch bij Valentino, Yves Saint Laurent en Jil Sander, maar de clutch kwam bij bijna alle shows voor deze winter voorbij. Ook kleine tassen met een hengsel werden vaak aan de hand als een clutch gedragen.

Slangenprint


Naast de schoenen ontkomen ook de tassen niet aan een slangenprint. Deze tassen zijn ideaal om je outfit iets meer pit te geven. De slangenprint is zeker niet subtiel, deze tassentrend voor winter 2012 is er in kleuren als groen, rood en geel. We zagen de slangenprint aan een ketting bij Christian Dior, als knalrode Prada clutch en in reepjes bij Bottega Veneta.

Aan de ketting


Geheel in stijl met de Dominatrix modetrend worden ook de tassen aan de ketting gelegd. Niet alleen in stoer zwart bij Dior, maar ook met glitters en zelfs met pianotoetsen bij Dolce & Gabbana. Deze tassentrend voor winter 2012 wordt veel gecombineerd met de knipsluiting. Hoewel het kettinkje officieel is om de tas aan te dragen, worden veel tasjes toch nog aan de hand meegevoerd.

Op de knip


De knip zit dit seizoen niet alleen op je portemonnee, maar zeker ook op je tas. Deze opvallende sluiting zien we op grote clutches bij Miu Miu en op een klein tasje aan een ketting bij Dolce & Gabbana. Het kleine tasje valt nog extra op door de zwarte sterren op het oranje leer. De knip op de tassen past goed bij de vrouwelijke trends. Door de tasjes te combineren met leren handschoenen krijg je een extra vrouwelijke uitstraling.

Foto’s via Style

Add Your Comment