Met de zomer in het vooruitzicht is het echt de hoogste tijd om je garderobe op orde te krijgen. Om je daarbij een beetje te helpen vind je hier de tassentrends voor zomer 2012.

Tassen kunnen een subtiele aanvulling zijn op je outfit of trekken juist alle aandacht naar zich toe. Dit laatste gaat zeker op voor de tassentrends van zomer 2012. De tassen van dit seizoen zijn alles behalve braaf, want uitbundige prints, luxe materialen en wereldse elementen spelen de hoofdrol.

Prints


Designers zijn duidelijk dol op prints. Zo ging Prada voor zacht leer met auto’s, bloemen en dobbelstenen en koos D&G voor modern barok. Versace nam een duik in de oceaan en kwam met versierde tassen met zeepaardjes, schelpen en zeemeerminnen.

Wristlet


De wristlet is een kleine tas met een polsbandje. Deze tassentrend voor zomer 2012 paradeerde onder meer over de catwalk van Jimmy Choo, Tommy Hilfiger en Chloé. Elk modehuis gaf zijn eigen draai aan dit tasje. Chanel maakte van haar wristlets ware zeeschatten en Marc by Marc Jacobs voorzag het van opvallende kleuren.

Huid


De tassen van nu draaien niet om grote of vorm, maar om luxe materialen zoals krokodil, struisvogel en python. Deze exotische huiden kwamen voorbij in een regenboog aan kleuren. Valentino koos voor zachte pastels en nudes en Bottega Veneta en Elie Saab voor hardere tinten.

Werelds


Net als bij de mode- en schoenentrends zien we in de tassen ook veel wereldse invloeden terugkomen. Denk hierbij aan etnische prints, kralen, raffia, geweven stoffen en kleurrijke tinten. Bij Burberry domineerde de clutche, terwijl Kenzo zijn oog liet vallen op de plunjezak en Dolce & Gabbana op het mandje.

Pastels


Natuurlijk komen pastels ook terug in de tassentrends van zomer 2012. Want bij een paar mierzoete schoenen hoort immers een bijpassende tas. Louis Vuitton, Versace, Ralph Lauren, Lanvin en Miu Miu kozen voor tassen in liefelijk roze, blauw, geel en groen.